Agenda

Shows & Events

Upcoming Events 

EuropaNacht

8 Mei 2024 – Paradiso Amsterdam

In de nacht van 8 op 9 mei opent Paradiso haar deuren voor een grenzeloos avontuur. Ontsnap aan de waan van de dag en dompel je onder in EuropaNacht.

De Kiesmannen slaat de handen ineen met culturele partners voor een epische clubnacht met een uitgebreid cultureel programma. Één maand voor de Europese Verkiezingen. In alle zalen van Paradiso Amsterdam. Naast links- en rechtsvoor dansen, proosten we vanaf de balkons en leren we meer over AI, nachtcultuur en deze belangrijke verkiezingen. De dag erna is niet alleen Europa Dag, maar ook Hemelvaart, dus je kan keihard uitslapen.

Line Up: Moody Mehran, Dam Swindle, Bella (Host: RadioRadio)

Partners: De Europese Unie, European Cultural Foundation, Politieke Jongeren, Stem op een Vrouw, Are We Europe, TheQueerAgenda, MoviesThatMatter, Represent Jezelf.

De Grote Europashow 

1 april 2024 – 6 juni 2024   

Presentatoren Jochem Jordaan, Fien Reerds en Dylan Ahern slepen je door het politieke moeras, zodat jij precies weet wat je kan gaan stemmen op 6 juni voor de Europese Verkiezingen!  

Maak je klaar voor een show vol entertainment, humor en muziek over de Europese Verkiezingen. Hoe werkt Europa eigenlijk? En wat zijn de plannen van de verschillende partijen op deze belangrijke thema’s? Je beleeft het allemaal tijdens deze Verkiezingsshow van de Kiesmannen. 

Benieuwd naar onze verkiezingsshows? Check de link voor onze voorlopige verkiezingsagenda! 

Past Events

European Youth Event 2023 

9-10 Juni 2023, Europees Parlement in Straatsburg 

Ruim 10.000 jonge activisten, beleidsmakers, experts en influencers kwam naar Straatsburg voor het jaarlijkse European Youth Event in het Europees Parlement. Gedurende twee dagen ging we met elkaar in discussie over de toekomst van Europa en road naar de Europese Verkiezingen in Juni 2024. Met een fired-up Kiesmannen team presenteerden wij voor de tweede keer de Opening & Closing Ceremony met o.a. President Metsola & Vice-President Pina Picierno in de hemicycle het Europees Parlement.   

 

Theatervoorstelling: Op zoek naar Europa

 

Voorjaar 2023  

Het stormt in Europa: de Britten kozen hun eigen pad, de Hongaren breken de rechtsstaat af en er woedt een verwoestende oorlog in Oekraïne. Europa weet zich amper raad met de grote uitdagingen van vandaag, maar vooral niet met zichzelf. Weet jij eigenlijk nog wel wat het betekent om Europeaan te zijn? Of hebben wij een nieuw Europees verhaal nodig? Europa verdrinkt in haar eigen geschiedenis; het oude continent is op zoek naar antwoorden. Ga mee op zoek.

In de periode Maart 2023 t/m Mei 2023 toerden de Kiesmannen langs 28 theaters door Nederland.   

PS ’23: De Grote Verkiezingsshow 

6 maart 2023, Paradiso 

Op 15 maart 2023 zijn er provinciale statenverkiezingen in Nederland. Stikstof, wooncrisis, klimaatverandering, de provincie gaat er over. Maar heb jij geen zin of tijd om al die langdradige partijprogramma’s te lezen? De Kiesmannen got you covered. Op maandag 6 maart, één week voor de verkiezingen, lanceert De Kiesmannen voor de vijfde keer een spetterende verkiezingsshow in Paradiso Amsterdam. 

De Amsterdamse Verkiezingsshow

9 Maart 2022 @ Paradiso Amsterdam

Op woensdag 9 maart 2022 stonden de Kiesmannen live in een uitverkocht Paradiso Amsterdam met een spetterende Amsterdamse verkiezingsshow vol optredens, humor en interactie. Geen algemene verhalen over landelijk politiek gesteggel, maar alle ballen op de Amsterdamse politiek. De Kiesmannen stomen je klaar rondom de belangrijkste verkiezingsthema’s: van de wooncrisis naar de zware criminaliteit, van de klimaatdoelen tot toerisme in de stad en van werk tot stadsgroen.

De Nationale Verkiezingsshow

9 maart 2021

Tijdens De Nationale Verkiezingsshow presenteren de Kiesmannen de politieke partijprogramma’s in een show vol satire, inhoudelijke analyse, muziek en spoken word. De Kiesmannen loodsen je dwars door het Haagsche moeras zodat je na afloop de bomen door het bos weer ziet. Actuele onderwerpen zijn er genoeg, na het onstuimige jaar 2020; de wereld werd overvallen door een ongekende pandemie, geteisterd door een economische crisis en is in de ban van de wereldwijde protest movement #BlackLivesMatter. Tijdens deze 1.5 uur gaan de Kiesmannen in op deze en allerhande andere maatschappelijke gebeurtenissen. Wat is er gebeurd de afgelopen vier jaar? En wat vinden de verschillende partijen op het gebied van de economie, klimaat, de zorg en Europa? En krijgen we dit keer eindelijk een vrouwelijke premier?

De Grote Europa Show

Mei 2019

De Kiesmannen loodsen je door de Brusselse jungle: waarom bestaat de EU? Hoe werkt de EU? Waar kan je op stemmen en welke koers kiezen de verschillende partijen op thema’s als klimaat, migratie en de toekomst van de EU? In één avond sleuren de Kiesmannen je tijdens een interactieve verkiezingsshow vol verrassingen door het politieke moeras, zodat jij op 23 mei geïnformeerd het stemhokje in kan stappen.

Abonneer je op onze nieuwsbrief!

Abonneer je op onze nieuwsbrief!

Schrijf je in en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van de Kiesmannen.

Aanmelden voor

Je bent geabonneerd!