Agenda

Shows & Events

Upcoming Events 

Provinciale Statenverkiezingen

Maart 2023  

Op 15 maart 2023 zijn er provinciale statenverkiezingen in Nederland. Misschien wel de mínst interessante verkiezing der verkiezingen. Daarom trekken we met de Kiesmannen het land in met verkiezingsshows, workshops & een stemcampagne om jongeren te informeren & enthousiasmeren over het belang van stemmen tijdens deze verkiezing. 

Meer weten of samenwerken? Stuur ons een bericht of check onze socials!  

 

Bevestigde shows: 

6 Maart 2023 – Paradiso Amsterdam 

Op zoek naar Europa

Voorjaar 2023  

Het stormt in Europa: de Britten kozen hun eigen pad, de Hongaren breken de rechtsstaat af en er woedt een verwoestende oorlog in Oekraïne. Europa weet zich amper raad met de grote uitdagingen van vandaag, maar vooral niet met zichzelf. Weet jij eigenlijk nog wel wat het betekent om Europeaan te zijn? Of hebben wij een nieuw Europees verhaal nodig? Europa verdrinkt in haar eigen geschiedenis; het oude continent is op zoek naar antwoorden. Ga mee op zoek.

Vanaf Maart 2023 toeren de Kiesmannen met deze voorstelling langs schouwburgen door heel Nederland!  

Past Events

De Amsterdamse Verkiezingsshow

9 Maart 2022 @ Paradiso Amsterdam

Op woensdag 9 maart 2022 stonden de Kiesmannen live in een uitverkocht Paradiso Amsterdam met een spetterende Amsterdamse verkiezingsshow vol optredens, humor en interactie. Geen algemene verhalen over landelijk politiek gesteggel, maar alle ballen op de Amsterdamse politiek. De Kiesmannen stomen je klaar rondom de belangrijkste verkiezingsthema’s: van de wooncrisis naar de zware criminaliteit, van de klimaatdoelen tot toerisme in de stad en van werk tot stadsgroen.

Momentum

31 Januari 2022 @ Eye Amsterdam

Op 31 januari vindt de eerste screening plaats van de door o.a. Floris Rijssenbeek geregistreerde film ‘Momentum’ in Eye Amsterdam.

Momentum vertelt de verhalen van drie jonge vrouwen die dit jaar strijden voor een plek in de Tweede Kamer: Carline van Breugel (26), Mikal Tseggai (26) en Michantely de Jong (29). Stuk voor stuk zijn zij de afgelopen jaren opgestaan voor hun idealen. Carline van Breugel organiseerde protestacties voor het onderwijs, Mikal Tseggai maakte zich als raadslid in Den Haag hard voor kansengelijkheid en Michantely de Jong dook in vraagstukken rondom klimaatrechtvaardigheid. Nu zetten ze een volgende stap en stellen ze zich verkiesbaar voor de Tweede Kamerverkiezingen van 2021. Elk voor een andere partij, ieder met een eigen verhaal. Verenigd in hun strijd voor een zetel. Die strijdverhalen wil Momentum vertellen.

De Nationale Verkiezingsshow

9 maart 2021

Tijdens De Nationale Verkiezingsshow presenteren de Kiesmannen de politieke partijprogramma’s in een show vol satire, inhoudelijke analyse, muziek en spoken word. De Kiesmannen loodsen je dwars door het Haagsche moeras zodat je na afloop de bomen door het bos weer ziet. Actuele onderwerpen zijn er genoeg, na het onstuimige jaar 2020; de wereld werd overvallen door een ongekende pandemie, geteisterd door een economische crisis en is in de ban van de wereldwijde protest movement #BlackLivesMatter. Tijdens deze 1.5 uur gaan de Kiesmannen in op deze en allerhande andere maatschappelijke gebeurtenissen. Wat is er gebeurd de afgelopen vier jaar? En wat vinden de verschillende partijen op het gebied van de economie, klimaat, de zorg en Europa? En krijgen we dit keer eindelijk een vrouwelijke premier?

De Grote Europa Show

Mei 2019

De Kiesmannen loodsen je door de Brusselse jungle: waarom bestaat de EU? Hoe werkt de EU? Waar kan je op stemmen en welke koers kiezen de verschillende partijen op thema’s als klimaat, migratie en de toekomst van de EU? In één avond sleuren de Kiesmannen je tijdens een interactieve verkiezingsshow vol verrassingen door het politieke moeras, zodat jij op 23 mei geïnformeerd het stemhokje in kan stappen.

Abonneer je op onze nieuwsbrief!

Abonneer je op onze nieuwsbrief!

Schrijf je in en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van de Kiesmannen.

Aanmelden voor

Je bent geabonneerd!