De Kiesmannen Academie – Tweede Kamerverkiezingen 2023

De Kiesmannen Academie is een traject waarbij 20 jonge deelnemers (18-28) de kans krijgen om zich politiek, journalistiek, maatschappelijk te ontwikkelen en de opkomst voor de Tweede Kamerverkiezingen 2023 helpen verhogen. Meld je nu aan!

De Kiesmannen Academie is een traject waarbij 20 jonge deelnemers (18-28) de kans krijgen om zich politiek, journalistiek, maatschappelijk te ontwikkelen. Tijdens het traject van +/- 8 weken krijg je verschillende workshops van opiniemakers, campaigners en politici. Daarnaast zet je in verschillende teams een eigen stemcampagne op (met campagnebudget) om zo veel mogelijk jongeren te mobiliseren voor de stembus. 

Wat ga je doen?!

  • Je krijgt 6 workshops (vanaf 29 september elke vrijdagmiddag van 13:00 – 17:30) over de verkiezingen, public speaking, speechen en campagnevoeren
  • Je krijgt wekelijks training van professionele campaigners om je eigen campagne op te zetten
  • Je gaat mee naar De Grote Verkiezingsshow met De Kiesmannen in Tivoli Utrecht (maandag 13 november)
  • Woensdag 22 november (verkiezingsdag) kijk je samen met het team naar de uitslagenavond van de verkiezingen op het Kiesmannen kantoor in Amsterdam.

Voor wie? 

Wij zoeken ambitieuze jongeren tussen de 18 en 28 jaar oud (MBO/HBO/WO), die maatschappelijk betrokken zijn, zich persoonlijk willen ontwikkelen en impact willen maken. Diepgaande kennis over de politiek is niet nodig. Er zijn geen kosten aan je deelname verbonden. Bij de Kiesmannen Academie is iedereen welkom, ongeacht je achtergrond, politieke kleur of opleiding. Wij vinden dat diversiteit verrijkend is om onze doelen te behalen. Ook geloven we in de kracht van verschillen om samen zo veel mogelijk jongeren te mobiliseren voor de stembus.

Deelname aan De Kiesmannen Academie is gratis. Naast de vrijdagmiddag workshop, besteed je samen met je team gemiddeld 4 uur per week aan het ontwikkelen van je eigen opkomstcampagne.

Deadline aanmelding: 6 september 2023 

Startdatum: 29 september 2023

Einddatum: 1 december 2023 

Dit programma wordt gefinancierd door de Europese Commissie. 

Door de Kiesmannen
11 aug, 2023

Partners

Europese Commissie
Abonneer je op onze nieuwsbrief!

Abonneer je op onze nieuwsbrief!

Schrijf je in en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van de Kiesmannen.

Aanmelden voor

Je bent geabonneerd!