De Kiesmannen Academie

De Kiesmannen Academie is een nieuw traject waarbij 20 jonge deelnemers (18-28) de kans krijgen om zich politiek, journalistiek, maatschappelijk te ontwikkelen en de opkomst voor de Provinciale Statenverkiezingen 2023 helpen verhogen. Meld je nu aan!

De Kiesmannen Academie is een nieuw traject waarbij 20 jonge deelnemers (18-28) de kans krijgen om zich politiek, journalistiek, maatschappelijk te ontwikkelen en de opkomst voor de Provinciale Statenverkiezingen 2023 helpen verhogen. 

De Kiesmannen Academie duurt 8 weken, waarin je wekelijks verschillende workshops van opiniemakers, journalisten, politici krijgt. Je bouwt een rijk netwerk op en bezoekt toffe locaties en evenementen. Daarnaast ga je onder professionele begeleiding een eigen kleine campagne opzetten (met campagnebudget!), om meer jonge mensen uit jouw buurt te mobiliseren om te gaan stemmen. 

Het hele programma bestaat uit 9 activiteiten, waarvan 6 workshops (vanaf 3 februari elke vrijdagmiddag van 13:00 – 17:30), de Verkiezingsshow met de Kiesmannen in Paradiso (6 maart), de Verkiezingsavond (15 maart) en een terugblik op de campagne (24 maart). Daarnaast zullen er ook informele bijeenkomsten rond de start en afsluiting van het programma georganiseerd worden. 

O.a. Devika Partiman (Oprichter Stem op een Vrouw), Younes Douari (Oprichter Represent Jezelf), Thomas Neerbos (Directeur European Press Prize) en nog veel meer, zijn onderdeel van deze academie.

Alle deelnemers zijn in januari 2023 geselecteerd. De Academie is op 3 februari 2023 van start gegaan.

De Academie is mede-gefinancierd door de Gemeente Amsterdam & de Europese Unie.

Door de Kiesmannen
15 dec, 2022

Partners

Gemeente Amsterdam & Erasmus+
Abonneer je op onze nieuwsbrief!

Abonneer je op onze nieuwsbrief!

Schrijf je in en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van de Kiesmannen.

Aanmelden voor

Je bent geabonneerd!