De Kiesmannen Academie 2024 – Europa

De Kiesmannen Academie is een traject waarbij 20 jonge deelnemers (18-28) de kans krijgen om zich politiek, journalistiek, maatschappelijk te ontwikkelen en de opkomst van jongeren tijdens verkiezingen helpen verhogen.

In april 2024 gaat de 3e lichting van De Kiesmannen Academie van start! De Kiesmannen Academie is een traject waarbij 20 jonge deelnemers (18-28) de kans krijgen om zich politiek, journalistiek, maatschappelijk te ontwikkelen. Tijdens het traject van +/- 8 weken krijg je verschillende workshops van journalisten, opiniemakers, campaigners en politici. Daarnaast zet je in verschillende teams een eigen stemcampagne op (met campagnebudget) om zo veel mogelijk jongeren te mobiliseren voor de stembus.

Wat ga je doen?!
– Je krijgt 7 bijzondere workshops (vanaf 12 april elke vrijdagmiddag van 13:00 – 18:00) over Europese politiek & campagnevoeren
– Je krijgt wekelijks training van gerenommeerde journalisten, politici & campagnegoeroe’s over de verkiezingen & hoe je met een team een succesvolle opkomstcampagne op kunt zetten.
– Je gaat mee naar De Grote Europashow met De Kiesmannen in Paradiso (woensdag 8 mei)
– Donderdag 6 juni (verkiezingsdag) kijk je samen met het team + de Kiesmannen naar de uitslagen van de verkiezingen tijdens een election night.

Voor wie? 
Ambitieuze en enthousiaste jongeren tussen de 18 en 28 jaar oud (MBO/HBO/WO), die maatschappelijk betrokken zijn, zich persoonlijk willen ontwikkelen en impact willen maken. Diepgaande kennis over de Europese politiek is niet nodig, zin om samen met 20 leeftijdsgenoten je te ontwikkelen wél! Er zijn geen kosten aan je deelname verbonden. Bij de Kiesmannen Academie is iedereen welkom, ongeacht
je achtergrond, politieke kleur of opleiding. Wij vinden dat diversiteit verrijkend is om onze doelen te behalen. Ook geloven we in de kracht van verschillen om samen zo veel mogelijk jongeren te mobiliseren voor de stembus. Deelname aan De Kiesmannen Academie is gratis. Naast de vrijdagmiddag workshop, besteed je samen met je team gemiddeld 4 uur per week aan het ontwikkelen van je eigen opkomstcampagne.

Deadline aanmelding: t/m zondag 10 maart 2024 (stuur je cv + motivatiebrief naar info@dekiesmannen.nl)


Startdatum academie: vrijdag 12 april 2024
Einddatum academie: vrijdag 14 juni 2024 

*Let op: ieder jaar zijn er veel aanmeldingen voor dit programma, deelnemers worden geselecteerd gebaseerd op hun cv/motivatiebrief + een interview in de tweede ronde.

Dit programma wordt gefinancierd door de Europese
Commissie. 

Door de Kiesmannen
2 jan, 2024

Partners

De Europese Commissie
Abonneer je op onze nieuwsbrief!

Abonneer je op onze nieuwsbrief!

Schrijf je in en blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen van de Kiesmannen.

Aanmelden voor

Je bent geabonneerd!